RCS&RDS inregistreaza in prezent peste 1,2 milioane abonati la serviciul de telefonie mobila in tehnologie 3G, Digi.Mobil, a declarat luni Alexandru Oprea, presedintele operatorului de comunicatii prin cablu. Potrivit acestuia, Digi.Mobil este disponibil in prezent in peste 400 de localitati, din care 185 din mediul urban, asigurand astfel o acoperire de peste 50% din populatia Romaniei si acoperind totodata aproape 2.800 km de drumuri nationale. In functie de numarul de utilizatori, RCS&RDS este in prezent al patrulea operator de telefonie mobila dupa Orange, Vodafone si Cosmote.

“La implinirea unui an de la lansarea comerciala a serviciului Digi.Mobil, serviciu de telefonie mobila in tehnologie 3G, compania RCS&RDS inregistreaza peste 1.200.000 de abonati care au incheiat contracte pentru acest serviciu. Este rezultatul unei oferte simple, clare si fara costuri sau limitari ascunse, confirmata lunar de o factura cu mult mai mica decat cele obisnuite din telefonia mobila", a precizat Alexandru Oprea.

La finele lunii iulie, un control al autoritatii de reglementare in telecomunicatii a stabilit ca RCS&RDS si Telemobil si-au respectat obligatiile asumate prin licentele 3G, castigate in 2006, dupa ce, la finele lunii iunie, s-a incheiat prima faza a dezvoltarii acestor retele.

In caietul de sarcini au fost prevazute trei faze de dezvoltare a retelei, la intervale de 18 luni, la sfarsitul carora urma sa se evalueze indeplinirea obligatiilor asumate. Cei doi operatori s-au angajat sa acopere pana la finalul primei faze, populatia din 176 de orase si aproximativ 2.400 de kilometri de drumuri nationale (RDS&RCS), respectiv 19 orase si 1.900 de kilometri de drumuri nationale (Telemobil).

Urmatoarea faza, cea de-a doua, se va incheia la 31 decembrie 2009, termen pana la care RCS&RDS trebuie sa acopere inca 1.400 de kilometri de drumuri nationale, iar Telemobil 43 de orase si inca 2.000 kilometri de drumuri nationale.