Detinatorii telefoanelor G1, primele terminale mobile care ruleaza pe sistemul de operare open-source Android al Google, au inceput sa primeasca un update care repara o eroare de soft descoperita de cativa cercetatori saptamana trecuta, informeaza PC Advisor. Update-ul rezolva vulnerabilitatile browserului telefonului si aduce o serie de alte mici modificari de soft.

Google a colaborat cu T-Mobile USA, singurul operator care vinde telefonul G1, pentru distribuirea update-ului catre utilizatori. Lansat pe piata americana la inceputul lunii octombrie, prin magazinele T-Mobile, G1 a inceput sa fie comercializat si pe piata din Marea Britanie, incepand cu saptamana trecuta. T-Mobile nu a facut pana in prezent nici un anunt legat de volumul telefoanelor vandute.

Cercetatori din cadrul Independent Security Evaluators au atentionat la inceputul saptamanii trecute ca platforma open-source Android a Google, pe care ruleaza in prezent telefonul G1 produs de HTC, se bazeaza pe elemente open-source care nu includ o solutie de reparare a unei vulnerabilitati mai vechi.

Pe pagina de internet a firmei de consultanta Independent Security Evaluators, Charlie Miller, Mark Daniel si Jake Honoroff au scris ca nu vor da prea multe detalii pana ce Google nu rezolva aceasta problema. Totusi, acestia au atentionat ca, utilizatorilor de telefoane cu Android, care viziteaza site-uri cu continut malitios, li s-ar putea fura date importante, precum parole sau informatii postate in diverse aplicatii vizitate.