Vodafone isi va reduce in aceasta saptamana estimarile de profit pentru sfarsitul acestui an, iar Vittorio Colao, noul sef al grupului britanic, este asteptat sa anunte masuri de reducere a costurilor, ca urmare a scaderii ritmului de crestere pe pietele din Marea Britanie, Spania, Turcia si Romania, informeaza Sunday Telegraph. Vodafone se pregateste sa disponibilizeze o cincime din personalul din Vestul Europei, potrivit Daily Mail.

Masurile anuntate indica faptul ca si grupul Vodafone este expus la conditiile economice dificile la nivel global. In ultimul an, valoarea actiunilor Vodafone a scazut cu 41% pe fondul ingrijorarilor privind scaderea cresterii pe anumite piete.

Initiativa de reducere a costurilor urmeaza numirii lui Michel Combes, fost director financiar al France Telecom, in functia de director executiv pentru Europa de la 1 octombrie.

Pana la o cincime din angajatii din Vestul Europei vor fi disponibilizati

Conform Daily Telegraph, Vodafone se pregateste sa disponibilizeze pana la o cincime din angajatii de pe pietele din Vestul Europei, unde grupul se confrunta cu o competitie acerba, scaderea preturilor si semne iminente de recesiune.

Un anunt in aceasta privinta, care ar putea aduce companiei economii anuale de pana la un miliard de lire sterline, ar putea sa vina marti, cand grupul telecom isi va prezenta rezultatele financiare dupa prima jumatate a acestui an.

Oficialii Vodafone Romania nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

Si Orange a anuntat scaderea ratei de crestere in Romania in acest an

Scaderea ratei de crestere a afacerilor pe piata din Romania a fost anuntata recent si de catre Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala in functie de numarul de utilizatori.

“Continuam sa inregistram rezultate bune de care suntem multumiti, insa rata de crestere de anul acesta a incetinit in urma reglementarilor privind scaderea tarifelor de terminare a apelurilor si a tarifelor de roaming. Ultimele estimari privind cresterea economica a Romaniei de anul viitor indica o tendinta de scadere accentuata comparativ cu 2008, ceea ce inevitabil ar afecta si cresterea businessului nostru asa cum se intampla in majoritatea sectoarelor industriale", a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania, cu ocazia anuntarii rezultatelor financiare trimestriale ale operatorului.