Prime Telecom, transportator international de date si Net Vision Telecom, un important furnizor autohton de servicii de voce, internet si TV, au incheiat un parteneriat strategic pentru furnizarea acestor servicii la pachet. Marius Ionescu, responsabil de vanzari si marketing in cadrul celor doua companii, a declarat pentru HotNews.ro ca acesta este primul pas catre o fuziune, posibila in primele luni din 2009, obiectivul fiind ocuparea in 2010 a primei pozitii intre operatorii alternativi de telecomunicatii din Romania.

”Acesta este primul pas catre o viitoare fuziune, care estimam ca va avea loc in primele luni din 2009. Motivele tin atat de cresterea cotei de piata, cat si de crearea unei oferte mai competitive”, a precizat Marius Ionescu.

Cele doua companii, care activeaza in segmentul de business ataca prin fuziune pozitiile fruntase de pe piata locala a operatorilor alternativi de telecomunicatii.

Tinta pe 2010: Primul loc intre operatorii alternativi de telecomunicatii

Anul trecut, Prime Telecom, companie care exploateaza o retea de transmisiuni de date, cu o infrastructura de peste 8.000 km de fibra optica in Romania (25 de orase) si Bulgaria, a obtinut o cifra de afaceri de peste 15,9 milioane lei (circa 5 milioane euro), in timp ce Net Vision a raportat o cifra de afaceri de peste 3,5 milioane lei (un milion de euro).

Dupa primele noua luni din acest an, afacerile Prime Telecom au depasit 18,1 milioane lei, iar cele ale Net Vision au depasit 4,4 milioane lei.

„Pana la sfarsitul acestui an cele doua companii ar urma sa aiba impreuna o cifra de afaceri de circa 10 milioane euro, ceea ce ne-ar clasa pe locul trei in piata dupa GTS Telecom si Euroweb. Pentru 2009, estimam o crestere cu 50% a cifrei de afaceri cu o tinta clara de a fi pe primul loc in piata intre operatorii alternativi de telecomunicatii din Romania, la sfarsitul lui 2010”, a spus Ionescu.

Dupa primele noua luni din acest an, GTS Telecom a inregistrat o cifra de afaceri de 13,8 milioane euro, iar potrivit ZF, operatorul estimeaza afaceri de 19 milioane euro pentru sfarsitul acestui an. In aceeasi perioada, Euroweb a obtinut o cifra de afaceri de 32,1 milioane lei (circa 9 milioane euro), pentru sfarsitul anului estimand afaceri de 44 milioane lei.

Efectele crizei in Romania: Unii clienti si-au amanat planurile de expansiune, altii au dat faliment

Cele doua companii nu par sa fi fost afectate direct de catre criza financiara globala, spune Ionescu, insa efectele acesteia incep sa se vada si in Romania.

”Cele doua firme nu au fost afectate in mod direct de criza financiara. Totusi, unii dintre clientii nostri si-au redus bugetele si astfel si-au amanat planurile de expansiune. In acelasi timp, cateva firme mai mici au dat faliment, dar nesemnificativ ca numar sau cifra de afaceri”, a mai mentionat Marius Ionescu.

Prime Telecom si Net Vision au impreuna in jur de 100 de angajati, nefiind prevazute disponibilizari pentru perioada urmatoare. Cele doua companii ofera servicii integrate de transport de date, internet, voce si TV catre companii, inclusiv catre operatori telecom precum Romtelecom, UPC sau Orange.