Ericsson, cel mai mare producator mondial de echipamente de telecomunicatii, a anuntat luni ca va inchide centrul de cercetare si dezvoltare din orasul Warrendale, Pennsylvania din Statele Unite ale Americii, in incercarea de a reduce costurile, informeaza Reuters. Inchiderea centrului va fi finalizata pana la sfarsitul anului viitor si va afecta 250 de angajati ai producatorului.

Ericsson a inregistrat un profit de 2,84 miliarde coroane suedeze (384 milioane de dolari) in cel de-al treilea trimestru din acest an, in scadere cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul diminuarii vanzarilor in America de Nord. Compania a operat reduceri de personal si a concediat mai mult de jumatate dintre angajati intre 2000 si 2004, planuind anul acesta sa disponibilizeze inca 4.000 de angajati si sa reduca cheltuielile anuale cu patru miliarde coroane suedeze, pana la finalul lui 2009.

Ericsson a pierdut, anul acesta, 34% din valoarea sa de piata, mai putin decat competitorul sau francez, Alcatel-Lucent SA, care a pierdut 62% in 2008.