Seful Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, a declarat marti ca divizia de internet a grupului poate sa creasca fara a fi necesara achizitia Yahoo!, informeaza Reuters. Producatorul finlandez a lansat la Barcelona, un nou terminal menit sa rivalizeze cu terminalul iPhone 3G, Nokia N97 cu ecran tactil, care va fi varful de gama N-Series al producatorului in 2009. Nokia estimeaza ca telefonul, al carui pret va fi de 550 euro inainte de taxe si subventii sa inceapa a fi comercializat in prima jumatate a anului viitor.

Nokia a promis recent introducerea cat mai multor modele cu touchscreen in portofoliul propriu, luna trecuta incepand sa vanda primul sau telefon de ultima generatie cu touchscreen, Nokia 5800 XpressMusic.

Noul N97, cu ecran tactil de 3,5 inch, tastatura QWERTY, camera foto de 5 megapixeli si capacitate de stocare de pana la 48 GB, este rival direct si cu terminalul X1 de la Sony Ericsson si cu HTC Touch Pro, insa data la care va incepe a fi comercializat (iunie 2009) este considerata tarzie de catre analisti, mai scrie Reuters.

Peste 15 milioane telefoane N95 vandute pana in prezent

Producatorul finlandez a mai anuntat ca pretul de retail al noului terminal (550 euro) va fi similar cu cel al modelelor anterioare (N95 si N96) la momentul lansarii acestora pe piata. Ultimul succes al seriei N, N95, a fost introdus in anul 2006, terminalul fiind pus la vanzare la inceputul anului trecut. Nokia a anuntat ca pana in prezent a vandut peste 15 milioane de telefoane N95, care au generat venituri de cateva miliarde de euro.

Nu in cele din urma, Nokia a mai precizat marti ca a finalizat achizitia producatorului de software pentru telefoane mobile Symbian.

Mai multe detalii tehnice despre noul N97