Marile acorduri de fuziuni si achizitii sunt "imposibile" in conditiile actuale din piata, a declarat miercuri Didier Lombard, directorul executiv al France Telecom, compania mama a Orange Romania, citat de Reuters. Anul trecut, France Telecom a esuat in a prelua grupul nordic de telecomunicatii Telia Sonera, tranzactie care ar fi creat o entitate care ar fi devenit al treilea operator mondial de broadband si al patrulea de telefonie mobila.

TeliaSonera concediaza 390 de angajati

De altfel, TeliaSonera a anuntat miercuri ca va reduce costurile operatiunilor de broadband din Finlanda, masura care va duce la disponibilizarea a 390 de angajati, potrivit Reuters.

Pe data de 5 iunie 2008, France Telecom a facut o oferta de 42 miliarde dolari pentru cumpararea operatorului telecom scandinav TeliaSonera, insa a fost refuzata, pe motiv ca suma este mult prea mica. La sfarsitul lunii, France Telecom si-a retras oferta, neajungandu-se la nici un acord. Daca cele doua companii ar fi batut palma s-ar fi creat o entitate care ar fi devenit al treilea operator mondial de broadband si al patrulea de telefonie mobila.