Motorola, al doilea mare mare producator de telefonie mobila de pe piata americana in functie de vanzari, va disponibiliza inca 4.000 de angajati, pe fondul reducerii cererii in contextul economic actual, potrivit Bloomerg. De la inceputul lui 2007, Motorola si-a redus forta de munca cu circa 16.000 de angajati. Liderul acestei piete, Samsung Electronics, este asteptat sa anunte vineri un plan de restructurare a afacerilor, care va duce la inlaturarea unor executivi, anunta Reuters.

In cazul Motorola, circa trei sferturi din cei disponibilizati apartin diviziei de dispozitive mobile din Schaumburg. Noile reduceri urmeaza altor 3.000 de disponibilizari anuntate in luna octombrie a anului trecut. De la inceputul lui 2007 si pana in prezent, Motorola si-a redus forta de munca cu circa 16.000 de angajati.

In trimestrul patru al acestui an fiscal, veniturile Motorola au scazut la circa 7-7,2 miliarde dolari, sub estimarile medii ale analistilor Bloomberg care se asteptau la venituri de 7,47 miliarde dolari. Motorola a vandut circa 19 milioane de telefoane in perioada mentionata, cu mai mult de jumatate sub volumul inregistrat in trimestrul similar al anului anterior. Rezultatele complete vor fi anuntate pe 3 februarie, au mai anuntat oficialii Motorola.

Motorola a pierdut prima pozitie pe piata americana in trimestrul trei, in fata Samsung Electronics, cota de piata reducandu-se la 21,1% fata de 32,7% in trimestrul similar al anului anterior, in timp ce cota de piata a Samsung a crescut la 22,4% fata de 17,9% in trimestrul similar al anului precedent, potrivit companiei de cercetare Strategy Analytics.

Pe de alta parte, Samsung Electronics va anunta vineri un plan de restructurare a afacerilor, care ar putea insemna contopirea unor divizii si inlaturarea unor directori executivi de top, informeaza Reuters, care citeaza agentia de stiri locala Yonhap News. La nivelul intregului grup Samsung pana la 15 executivi vor parasi compania, a mentionat agentia, citand surse din cadrul grupului. Samsung Electronics nu a dorit sa comenteze informatiile.