Un registru cu abonatii de telefonie din Romania si un serviciu de informatii in acest sens, de la sfarsitul lui octombrie 2009

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 15 ianuarie 2009, 16:48 Economie | Telecom

Utilizatorii romani vor avea acces incepand cu data de 31 octombrie 2009 atat la un registru cu toate numerele de telefon si fax, precum si anumite date de identificare ale tuturor abonatilor de telefonie din tara, care vor sa apara in aceasta baza de date (inclusiv utilizatorii prepay), precum si la un serviciu de informatii privind abonatii, a anuntat joi Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC). In acest sens, institutia va organiza concomitent doua proceduri separate de licitatie.

Furnizorii de serviciu universal desemnati in urma licitatiilor vor avea obligatia de a realiza si administra baze de date complete, care sa includa numerele de telefon si de fax si anumite date de identificare ale tuturor abonatilor serviciilor de telefonie destinate publicului din Romania care doresc ca numerele lor de telefon si de fax sa apara in registrul abonatilor (inclusiv utilizatorii de cartele preplatite). Aceasta baza de date va fi pusa la dispozitia tuturor utilizatorilor finali prin intermediul unui serviciu de informatii privind abonatii si al unui registru al abonatilor, cel tarziu pana la data de 31 octombrie 2009.

“Vom pune in vanzare caietele de sarcini cel mai tarziu la inceputul lunii februarie si intentionam sa evaluam ofertele si sa desemnam furnizorii de serviciu universal in cursul lunii martie. Lansarea serviciului de informatii privind abonatii si a registrului abonatilor va avea loc pana la data de 31 octombrie 2009”, a mai declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Va exista posibilitatea depunerii unor oferte doar pentru furnizarea serviciului de informatii privind abonatii sau doar a registrelor abonatilor, fara a exclude desemnarea aceluiasi furnizor de serviciu universal pentru ambele servicii, pe baza ofertei celei mai avantajoase.

Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

675 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version