Catalin Tolontan a vehiculat vineri pe blogul sau ca Romtelecom ar negocia preluarea Boom TV, platforma digitala care detine, conform propriilor raportari, peste 200.000 de abonati. Contactati de HotNews.ro, oficialii Romtelecom au precizat ca nu comenteaza nimic "la acest moment". La randul sau, Amit Levin, presedintele DTH Television, companie detinatoare a marcii Boom, a recunoscut ca firma atrage interesul investitorilor, dar ca Romtelecom nu se numara printre acestia.

"Se pregateste o lovitura pe piata de cablu si DTH! Posesor al platformei Dolce, 600.000 de abonati, Romtelecom este foarte aproape de achizitia BoomTV, platforma digitala care detine, conform propriilor raportari, aproximativ 200.000 de abonati. Competitia este reprezentata de RCS, cei care au ajuns la 1,4 milioane de abonati la DigiTV", scrie Catalin Tolontan.

Declaratiile atat ale reprezentantilor Romtelecom cat si ai DTH Television, operatorul retelei de televiziune prin satelit Boom TV, nu reusesc sa convinga asupra faptului ca Boom TV nu este de vanzare. Reprezentantii RCS&RDS nu au facut nici un comentariu pana la publicarea acestui material.

Presedintele DTH Television: Boom TV atrage interesul investitorilor

Astfel, contactati de HotNews.ro, oficialii Romtelecom au precizat ca nu au nimic de comentat "la acest moment". Mai mult, Amit Levin, presedintele DTH Television, recunoaste ca firma atrage interesul investitorilor.

“Boom a fost si continua sa fie o companie care atrage interesul investitorilor, insa Romtelecom nu se numara printre acestia. Suntem in continuare concentrati pe intarirea avantajului nostru competitiv, pe cresterea numarului de clienti si pe eficientizarea operatiunilor noastre. Suntem o companie transparenta si vom face publice orice informatii relevante referitoare la activitatea noastra”, a declarat Amit Levin, presedintele DTH Television.

In luna octombrie 2008, prin anuntul celor peste 200.000 abonati, Boom TV urca, potrivit ZF, pe locul trei in topul furnizorilor locali de servicii televiziune prin satelit (DTH), depasind companiile UPC Romania (130.000 de clienti DTH) si Max TV (circa 100.000 de clienti), dar plasandu-se la o distanta mare fata de liderii pietei, RCS&RDS (peste 1 milion de clienti) si Romtelecom (peste 500.000 de clienti). Potrivit aceleasi publicatii, in toamna anului trecut, DTH Television a imprumutat 18,5 milioane de euro de la UniCredit Tiriac Bank, pentru finantarea pe termen scurt si mediu a dezvoltarii platformei digitale tv.