Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii, va cere Guvernului eliminarea articolului 20 din Legea privind retinerea anumitor date ale convorbirilor telefonice si pe internet, despre care sustine ca "deturneaza" intreaga lege si scopul directivei europene si "prin care s-ar putea avea acces practic inclusiv la continutul unui email sau al unei convorbiri telefonice".

In articolul respectiv se vorbeste despre "datele" aflate in posesia operatorilor, folosindu-se un termen foarte general, care da nastere la multe interpretari, putandu-se extinde inclusiv la continutul unui e-mail sau al unei convorbiri telefonice, a declarat Liviu Nistoran la o intilnire de presa.

"Dorinta mea este sa am discutii institutionale cu premierul si guvernul sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa fie scos din lege acest articol, a mai spus Nistoran.

Ce spune articolul 20 din Legea 298/2008:

Art. 20. - In scopul prevenirii si contracararii amenintarilor la adresa securitatii nationale, organele de stat cu atributii in acest domeniu pot avea acces, in conditiile stabilite prin actele normative ce reglementeaza activitatea de realizare a securitatii nationale, la datele retinute de furnizorii de servicii si retele publice de comunicatii electronice.