Orange Romania a anuntat luni lansarea unui serviciu muzical pentru telefoanele mobile si computere, care cuprinde peste un milion de piese din mai multe timpuri si genuri muzicale. Serviciul, numit Music Store, a fost lansat deja de Orange in Franta, Marea Britanie, Spania si Portugalia. O melodie descarcata prin acest serviciu costa 1,6 euro (plus TVA).

Serviciul este rezultatul unui parteneriat intre Orange si principalele case de discuri internationale Universal, Sony BMG, Warner si EMI si importante case de discuri independente.

Cand comanda o melodie din Music Store, clientii platesc o singura data si primesc doua fisiere, unul pentru calculator, unul pentru telefonul mobil, la calitate optimizata pentru fiecare dispozitiv, indiferent de interfata de acces (site-ul companiei sau portalul Orange World).

Introducerea acestui serviciu este motivata de Orange prin faptul ca muzica pe mobil castiga tot mai mult teren in randul preferintelor utilizatorilor de telefonie mobila. Potrivit companiei de cercetare M:Metrics, sustin oficialii Orange, in Europa de vest numarul utilizatorilor de servicii muzicale pe mobil a crescut cu peste 50% in perioada iulie 2007-august 2008, tendinta accelerata de ofertele convergente de muzica pentru mobil si PC.

Parte a grupului France Telecom, Orange Romania a inregistrat in trimestrul trei al anului trecut venituri de 349 milioane euro, in crestere cu 7% fata de perioada similara din 2007, numarul utilizatorilor (nr. numar de SIM-uri active) crescand cu 10% pana la peste 10,2 milioane utilizatori.