Compania britanica IA Technologies a dezvoltat un telefon mobil despre care zice ca este primul telefon mobil din lume ce poate fi controlat integral prin voce, informeaza PC Advisor. Considerat top-secret, terminalul, numit Zumbafone, are marimea unei carti de credit si este format din doua piese, din care una joaca rolul unui "telefon casca" si prin conectarea automata la un portal numit Zumba Lumba, care detine toate informatiile telefonului, (garantand securitatea datelor) poate efectua atat apeluri vocale dar si trimite SMS-uri.

Dupa fixarea pe ureche a "telefonului casca", rostesti un nume de contact si esti conectat imediat cu acea persoana, apesi un buton pe cealalta jumatate a telefonului, care joaca rolul de tastatura si ecran, si poti rosti si trimite un mesaj text (SMS). Mesajele primite sunt afisate pe ecranul telefonului cand acesta nu este desfacut in cele doua piese sau transmise vocal daca este folosit "telefonul casca".

Zumbafone a fost proiectat de Dean McEvoy, directorul executiv al Zumba Limited. Acesta sustine ca este dislexic si intotdeauna a avut probleme cu scrierea si citirea mesajelor, Zumbafone fiind solutia sa la aceasta problema, solutie la care a lucrat mai bine de patru ani.

Dispozitivul ar putea aparea pe piata din Marea Britanie in acest an.

Prezentare video a lui Zumbafone