Compania Bouygues Telecom a fost condamnata miercuri de Curtea de Apel de la Versailles sa-si demonteze o antena-releu situata in imediata apropiere a Tassin-la-Demie-Lune, Rhône. In cazul unui refuz de a-si demonta antena, operatorul va primi o amenda de 500 de euro pe zi pana cand va aplica hotararea judecatoreasca.

Aceasta sentinta a fost data ca urmare a unei plangeri facuta de trei cupluri din suburbia Lioneza pentru deranjarea ordinii si linistii publice. Operatorul de telefonie mobila spune ca regreta aceasta decizie.

Este vorba despre prima confirmare in apel a unei unei decizii care hotaraste demontarea unei antene la cererea vecinilor in Franta.

Avocatul Richard Forget a declarat pentru AFP ca Bouygues Telecom va plati clientilor lui 7.000 de euro pentru fiecare cuplu aflat in proces pentru amenintari la adresa sanatatii lor.

Cele 3 cupluri au intentat actiune in justitie in 2006 cand a fost instalata antena in apropierea locuintelor. Tribunalul din Nanterre a hotarat in septembrie 2008 ca operatorul are 4 luni la dispozitie pentru a-si da jos echipamentele, in caz contrar Bouygues Telecom fiind amendata cu 100 de euro pe zi si 3.000 de euro pentru fiecare cuplu aflat in litigiu.