Vodafone este aproape de semnarea unui acord de exclusivitate cu producatorul taiwanez HTC pentru vanzarea noii versiuni a asa numitului Google Phone, relateaza The Guardian. Surse citate de cotidianul britanic sustin ca Vodafone si HTC sunt in discutii pentru vanzarea noii versiuni a telefonului care ruleaza pe platforma Android a Google, botezat G2, ambele parti sperand sa faca un anunt la Congresul Mondial GSM din Barcelona.

HTC este producatorul primului telefon Gphone, G1, pe care T-Mobile l-a lansat toamna trecuta tot printr-un acord de exclusivitate cu producatorul taiwanez. In timp ce telefonul a inregistrat vanzari semnificative in Statele Unite ale Americii, datele recente privind vanzarile T-Mobile pe piata din Marea Britanie arata o concurenta acerba cu telefonul iPhone produs de Apple, care este vandut exclusiv prin O2.

Mai multi producatori de telefoane mobile, inluzand aici Motorola, LG si Samsung, lucreaza la propriile terminale care sa foloseasca sistemul open source de operare Android al celor de la Google, dar pana acum G1 este singurul telefon care ruleaza pe aceasta platforma.