Vodafone a lansat vineri cinci noi abonamente de internet mobil de mare viteza atat pentru persoane fizice cat si companii, la tarife incepand de la 9 euro pe luna, a anuntat compania. Conform oficialilor Vodafone, accesul la internet la viteze de pana la 7,2 Mbps este disponibil in reteaua operatorului in peste 500 de localitati din Romania cu acoperire 3G broadband si la nivel national prin GPRS.

Primul din cele cinci abonamente, in valoare de 9 euro, permite viteze de pana la 1,8 Mbps pentru un trafic initial de 1 GB. Alte doua abonamente in valoare de 11 euro si respectiv 16 euro, ofera viteza de pana la 3,6 Mbps, pentru un trafic initial de 2 GB si, respectiv de 4 GB. Pentru viteza de pana la 7,2 Mbps, Vodafone a lansat alte doua abonamente de 19 euro si respectiv 27 de euro, pentru un trafic initial de 4 GB si, respectiv de 8 GB.

Tarifele nu includ TVA, iar oficialii Vodafone mai mentioneaza ca traficul de date care depaseste valorile specificate pentru fiecare abonament nu va fi taxat suplimentar, insa viteza corespunzatoare acestuia va fi de pana la 128 kbps.

In trimestrul incheiat in luna decembrie 2008, Vodafone a ajuns la peste 9,6 milioane utilizatori pe piata din Romania (nr. numar de SIM-uri active), dar veniturile din servicii au crescut cu doar 1% fata de o crestere de 18,8% in trimestrul similar din anul precedent. De asemenea, venitul mediu pe utilizator a fost 10,10 euro, fata de 11,08 euro in perioada similara a anului precedent.

Competitia, incetinirea cresterii economice si deciziile de reglementare de pe piata romaneasca au fost principalele explicatii aduse de Vodafone fata de aceste rezultate in scadere.