Apple va prezenta marti o noua versiune, cea de-a treia, pentru softul terminalului iPhone, iar printre noutatile aduse de sistem se numara si posibilitatea de a face copy/paste cu text, optiune asteptata de multi, noteaza The Telegraph.

Informatiile aparute inaintea lansarii arata ca utilizatorii vor putea face copy/paste la text, activand optiunea lupa (magnifying glass) si selectand apoi cu degetele portiunea de text pe care vor sa o copieze. In plus, se pare ca la noul soft contactele din adresa de telefon, e-mail si retele de socializare se vor gasi la un loc, intr-un singur "adress book".

Totusi, cotidianul britanic scrie ca unele lucruri nu se vor schimba nici cu noul soft: iPhone-ul nu va putea sa filmeze si nici sa trimita MMS-uri. Trebuie notat totusi ca pe iPhone poate fi instalata aplicatia iPhone Video Recorder care permite terminalului sa filmeze.

Analistii spun ca actualizarea facuta softului va pozitiona mai bine telefonul in raport cu concurenta care e tot mai puternica. Totusi, e de asteptat ca noul soft pentru iPhone si iPod Touch sa fie pus la dispozitia celor care vor sa-l descarce abia peste cateva luni, cand Apple va lansa o noua generatie a telefonului.

Ultimul update al sistemului de operare al iPhone a fost facut anul trecut si lansat pe 11 iulie, concomitent cu noul model 3G.