Compania High Tech Computer va lansa anul acesta cel putin trei telefoane cu sistemul de operare Android de la Google, dupa ce primul astfel de telefon a fost lansat in toamna anului trecut, noteaza PC World care-l citeaza pe seful companiei. Cel mai nou telefon cu Android va fi HTC magic, prezentat luna trecuta la Barcelona, model ce va iesi in aceasta primavara in Europa.

La o conferinta de tehnologie organizata de Merrill Lynch in Taipei, seful HTC - Peter Chou - a fost intrebat daca e adevarata informatia conform careia pana la finele anului vor fi pe piata cinci telefoane cu sistemul Android. El a raspuns ca vor fi lansate "cel putin" trei telefoane, fara a mai da alte detalii.

HTC le-a luat fata concurentilor, dupa ce a lucrat cu Google in ultimii trei ani pentru a pune la punct telefoane care folosesc sistemul Android. Primul, G1, a fost lansat in septembrie anul trecut si e vandut sub numele HTC Dream.

Al doilea telefon cu sistem Android va fi lansat primavara aceasta, se va numi HTC Magic si va fi disponibil exclusiv in reteaua Vodafone in tari precum Marea Britanie, Spania, Germania si Franta, iar in Italia si altele, neexclusiv.