Gigantul telecom Vodafone a inghetat salariile tuturor celor 10.000 de angajati din Marea Britanie, a anulat primele si a cerut reprezentantilor de vanzari sa pastreze mai mult timp autoturismele de care dispun, pentru a reduce cheltuielile companiei cu un miliard de lire sterline, informeazaThe Independent, in editia online.

La mai putin de o luna dupa ce Vodafone a anuntat ca disponibilizeaza 500 de angajati in Marea Britanie, un e-mail confidential a fost trimis de directorul executiv al companiei, Guy Laurence, tuturor angajatilor Vodafone din Regat, in care era explicata decizia de inghetare a salariilor, o decizie descrisa de Laurence drept una "greu de luat, dar responsabila".

"Daca am fi fost de acord cu mariri de salariu, am fi fost fortati sa crestem numarul de disponibilizari anuntate recent", preciza Laurence in mesajul trimis catre angajati, potrivit publicatiei britanice. Mai mult, Vodafone "cere angajatilor care conduc masini ale companie si celor care folosesc automobilele pentru deplasari in interes de serviciu sa le pastreze o perioada mai lunga de timp".

Masurile vor include, de asemenea, schimbarea "planurilor de compensatii suplimentare pentru viitorul an financiar", prin realizarea de noi obiective, in baza unor actiuni profitabile.

Un purtator de cuvant al Vodafone a confirmat ca "nu vor mai fi majorari de salariu pentru angajatii din Marea Britanie pentru anul urmator, masura ce vizeaza inclusiv managementul companiei".

Grupul Vodafone, prezent si in Romania, este cel mai mare operator de telecomunicatii la nivel global. Compania de telefonie mobila ar putea afisa profituri de circa 12 miliarde lire sterline in anul fiscal ce se va termina in martie.