LG Electronics, al treilea mare producator mondial de telefoane mobile, a raportat marti o pierdere neta de 197,6 miliarde woni (146 milioane dolari) pentru primul trimestru din acest an, fata de un profit de 422,2 miliarde woni in perioada similara a anului anterior, acesta fiind al doilea trimestru consecutiv cu pierdere neta, informeaza Bloomberg.

LG Electronics se alatura astfel Nokia si Sony Ericsson, producatori care au anuntat rezultate in scadere in ultima perioada, datorita diminuarii cererii de telefoane mobile in actualele conditii economice globale.

Pierderea anuntata de LG Electronics depaseste estimarile a 12 analisti intervievati de Bloomberg, care prognozasera o pierdere neta de 142,5 miliarde woni. Profitul operational a scazut cu 25% pana la 455,6 miliarde woni, peste estimarile analistilor care asteptau un profit operational de 287,7 miliarde woni.

Profitul diviziei de telefonie mobila a producatorului a scazut cu 41% pana la 262,6 miliarde woni, fata de un profit de 233 miliarde woni estimat de catre analisti. Profitul acestei divizii a reprezentat 75% din profitul operational total al LG Electronics, anul trecut. Livrarile de telefoane mobile in primul trimestru din acest an au scazut cu 7% pana la 22,6 milioane terminale.

Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a reiterat saptamana trecuta estimarea ca vanzarile mondiale de telefoane mobile vor scadea cu 10% in acest an, iar Sony Ericsson a estimat de asemenea ca vanzarile globale de telefoane mobile vor scadea cu cel putin 10% in 2009.