Orange Romania a lansat un abonament de acces nelimitat la internet atat pe computer cat si pe telefonul mobil, la pretul de 12 euro (plus TVA), a anuntat miercuri operatorul. Abonamentul ofera acces la internet prin doua cartele SIM, una utilizata cu abonamentul de voce ce permite si conectarea la internet de pe telefonul mobil si o cartela dedicata pentru internet, pentru acces de pe un computer desktop sau laptop. Abonamentul include trafic de date de 2 GB pentru navigare la viteze 3G+ de pana la 3,6 Mbps, urmand ca traficul suplimentar sa se realizeze la o viteza de pana la 128 kbps, fara a fi tarifat.

Traficul inclus este impartit astfel: 1,5 GB pe cartela utilizata in modemul din PC si 500 MB pe cartela utilizata in telefonul mobil.

Conform informatiilor operatorului, clientii care au deja un SIM de voce si nu doresc un alt numar de telefon pot sa activeze acest nou abonament pe SIM-ul de voce deja utilizat si sa achizitioneze doar SIM-ul de date pentru computer.

La sfarsitul anului trecut, Orange Romania avea peste 10,3 milioane utilizatori (nr. numar de SIM-uri active), in crestere cu circa 6% fata de perioada similara din 2007, si venituri de 1,31 miliarde de euro, cu 6,2% mai mult decat in anul anterior, insa venitul mediu anual pe utilizator a fost de 119 euro, in scadere fata de 130 euro in 2007.