Reteaua Vodafone a functionat la parametri normali sambata, in conditiile initierii simultane a unui numar de opt ori mai mare de apeluri, intr-o perioada foarte scurta, imediat dupa cutremurul care a avut loc in aceasta zi, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Operatorul nu a prezentat date privind procentul apelurilor nefinalizate din totalul celor initiate imediat dupa incident.

“Reteaua Vodafone a functionat la parametri normali pentru o astfel de situatie. Ceea ce s-a produs a fost o supraincarcare a retelei, in urma initierii simultane a unui numar de 8 ori mai mare de apeluri, intr-o perioada foarte scurta. Zonele in care utlizatorii au intampinat dificultati in apelare au fost Bucuresti, Muntenia si partial Moldova. Am luat masuri speciale de interventie rapida, atat pentru a preveni indisponibilitatea retelei, cat si pentru descongestionarea traficului. Echipele formate din specialisti Vodafone si ai furnizorilor de echipamente, Huawei si Ericsson, au finalizat interventia in jurul orei 23:00”, a spus Vishant Vora, Chief Technology Offcer, Vodafone Romania.

Potrivit informatiilor operatorului, in Bucuresti, numarul apelurilor initiate a crescut de 10 ori in cateva minute, si in numai 45 de secunde, numarul apelurilor initiate de utilizatorii de cartele Vodafone a crescut de cinci ori.

Vodafone a mai anuntat ca "traficul de SMS a inregistrat intarzieri cuprinse intre o ora si jumatate si doua ore, in anumite zone ale capitalei. Traficul de date in reteaua Vodafone a fost afectat intr-o mica masura".