Microsoft lucreaza impreuna cu operatorul american telecom Verizon la un telefon cu touch-screen care sa concureze cu iPhone al Apple, scrie The Wall Street Journal. Din proiectul denumit Pink ar trebui sa rezulte un telefon cu sistem de operare Windows Mobile imbunatatit iar terminalul va fi produs de o alta companie al carui nume nu e cunoscut inca.

Microsoft e un jucator important in segmentul sistemelor de operare pentru mobile, insa in ultima vreme cand a fost vorba de telefoane mobile s-a vorbit mai mult despre Apple iPhone si Google Android.

Telefonul ar trebui sa aiba sistem Windows Mobile cu capabilitati extinse si sa includa acces la Windows Marketplace for Mobile, magazinul online de aplicatii in stilul cunoscutului App Store al Apple.

Desi Microsoft e implicata atat in desginul softului, cat si a partii hardware, telefonul va fi construit de o terta parte, la fel cum si Google a batut palma cu diverse companii care sa produca telefoane pe platforma Android.

Ziarul scrie ca cele doua companii lucreaza la proiectul Pink de cateva luni, insa unele elemente cheie nu au fost decise, precum numele telefonului.