Deutsche Telekom este presata de catre principalii actionari, statul german si fondul de investitii private Blackstone, pentru a lua rapid o decizie privind vanzarea sau nu a operatiunilor T-Mobile din Marea Britanie, companie la a carei conducere este asteptat sa fie numit Richard Moat, fostul sef al Orange Romania, informeaza Financial Times.

Principalii doi actionari ai T-Mobile din Marea Britanie sunt ingrijorati de performantele financiare slabe ale companiei, care se situeaza abia pe pozitia a patra pe piata locala de telecomunicatii, au precizat pentru Financial Times, surse apropiate echipei de conducere a Deutsche Telekom.

Potrivit surselor citate, ideea de a iesi de pe una din cele mai mari piete pentru Deutsche Telekom a fost pusa pe tapet cu circa sase luni in urma, dar scaderea valorii activelor i-a facut pe actionari sa fie mai precauti privind vanzarea T-Mobile.

Alternativele luate in calcul sunt fie o fuziune fie un acord de achizitie cu un operator rival, pentru a castiga cota de piata, dar principalii actionari forteaza pentru luarea unei decizii rapide.

Statul german detine 32% din Deutsche Telekom, iar Blackstone controleaza 4,5% din actiuni.

Fostul sef Orange Romania, asteptat sa fie numit la conducerea T-Mobile din Marea Britanie

Rene Obermann, directorul executiv al Deutsche Telekom, a anuntat la sfarsitul lui aprilie ca va numi un nou management in cadrul T-Mobile din Marea Britanie, pentru a redresa afacerile de pe piata britanica, dar nu a exclus alte optiuni strategice in acest sens. Obermann este asteptat sa-l numeasca pe Richard Moat, fostul sef al Orange Romania, la conducerea T-Mobile din Marea Britanie, in locul lui Jim Hyde, care a parasit compania pentru a conduce un operator din tara sa natala, Statele Unite ale Americii.

Despre numirea mai mult ca sigura a lui Moat la conducerea T-Mobile au relatat recent atat Mobile Today cat si The Guardian.Pe 21 aprilie, compania britanica a anuntat numirea lui Srini Gopalan, in calitate de director de marketing.