Richard Moat, fostul sef al Orange Romania, a fost numit la conducerea T-Mobile din Marea Britanie, urmand a prelua functia de director general al companiei in luna iunie a acestui an, se arata intr-un comunicat al diviziei de telefonie mobila Deutsche Telekom din Marea Britanie.

Richard Moat il va inlocui astfel pe Jim Hyde, care a parasit compania pentru a conduce un operator din tara sa natala, Statele Unite ale Americii.

"Astept cu nerabdare sa ma alatur echipei T-Mobile UK. T-Mobile este un jucator important pe piata britanica de telefonie mobila si are o reputatie puternica in ceea ce priveste valoarea inalta a produselor si serviciilor sale", a declarat Richard Moat.

Moat a parasit in mod surprinzator conducerea Orange Romania, operatorul anuntand la sfarsitul lunii martie ca acesta a decis "din motive personale" sa paraseasca atat conducerea companiei cat si grupul France Telecom, interimatul urmand a fi asigurat de catre Thierry Millet, fostul director comercial al operatorului.

Financial Times a relatat recent ca Deutsche Telekom este presata de catre principalii actionari, statul german si fondul de investitii private Blackstone, pentru a lua rapid o decizie privind vanzarea sau nu a operatiunilor T-Mobile din Marea Britanie, ingrijorati de performantele financiare slabe ale companiei, situata abia pe pozitia a patra pe piata locala de telecomunicatii.

Richard Moat a facut parte din grupul France Telecom timp de 17 ani, ocupand mai multe functii de conducere in cadrul Orange. Inainte de a deveni directorul executiv al Orange Romania in 2004, Moat a detinut functii similare in cadrul Orange Danemarca (2002-2004) si Orange Thailanda (200-2002).