Romtelecom a lansat un abonament de voce, destinat mai ales celor care comunica frecvent pe telefonul mobil, despre care sustine ca permite convorbiri de pe telefonul fix pe mobil la tarife cu 25% mai avantajoase fata de cel mai mic tarif la convorbirile mobil-mobil, practicat pe piata, a anuntat vineri operatorul. Abonamentul costa 11,66 euro/luna (TVA inclus) in perioada promotionala si 12,85 euro/luna (TVA inclus), dupa ce aceasta perioada expira, apelurile fiind taxate cu 4,76 eurocenti/minut cu TVA inclus catre orice retea fixa sau mobila din Romania, inclusiv pentru apeluri internationale catre toate retelele fixe din UE si retelele fixe si mobile din SUA si Canada.

Potrivit informatiilor Romtelecom, acest tarif special este valabil pentru apeluri catre toate retelele mobile nationale, indiferent de palierul orar, catre retelele fixe din statele Uniunii Europene si catre retelele fixe si mobile din SUA si Canada, de asemenea, fara nicio limitare in privinta palierului orar. Clientii care beneficiaza de acest abonament pot vorbi cu acelasi tarif catre toate retelele nationale fixe, in intervalul de varf (8 dimineata - 6 seara, de luni pana vineri), in restul timpului apelurile fiind gratuite.

Pe langa tariful unic, abonamentul mai include si 60 de minute gratuite lunar catre orice retea fixa si mobila din Romania, sau catre toate retelele fixe din UE si retelele fixe si mobile din SUA si Canada. Perioada promotionala tine pana la data de 30 iunie.

In primul trimestru din acest an, veniturile Romtelecom au scazut cu 8,1% pana la 201,4 milioane euro, fata de perioada similara din 2008, iar numarul liniilor de telefonie fixa a scazut cu 2,9% pana la peste 2,9 milioane linii. Compania a continuat sa inregistreze insa cresteri pe segmentele de internet broadband si televiziune prin satelit, insa efectele crizei economice s-au reflectat in rate de crestere mai mici.

Romtelecom a inregistrat in perioada mentionata un profit operational de 13,7 milioane euro.