Nokia a prezentat, luni, trei noi modele de telefoane mobile, printre care si terminalul 2730 Clasic, cel mai ieftin telefon 3G al producatorului finlandez de pana acum, informeaza Reuters. Telefonul va avea un pret de vanzare de 80 euro, excluzand taxele si subventiile operatorilor de telefonie si va incepe a fi comercializat din trimestrul trei al acestui an.

"Pretul este foarte, foarte interesant in special pentru operatorii care incearca sa atraga clientii catre serviciile 3G. Cu siguranta, se va reflecta in vanzari", este de parere Carolina Milanesi, analist in cadrul companiei de cercetare Gartner.

Celelalte telefoane lansate luni de Nokia sunt modelele 2720 fold si 7020, care vor avea preturi de 55 euro (inainte de taxe si subventii) si respectiv 90 euro (inainte de taxe si subventii) si vor incepe a fi comercializate in trimestrele trei si respectiv patru din acest an.

Mai multe detalii tehnice despre cele trei noi telefoane, aici.

In primul trimestru din acest an, Nokia a raportat cel mai mic profit trimestrial din ultimul deceniu, pe fondul scaderii drastice a cererii de terminale. In primele trei luni ale acestui an, profitul net al companiei a scazut de zece ori, de la 1,22 miliarde euro, la 122 milioane euro.