Autoritatea de reglementare in telecomunicatii (ANCOM) a trimis saptamana trecuta un chestionar operatorilor de telecomunicatii privind oportunitatea licentelor WiMAX (prin care se urmareste furnizarea de servicii de internet in banda larga in regiunile sarace si izolate din Romania), o decizie privind reluarea luptei pentru aceste licente urmand a fi luata pana la sfarsitul lunii iunie a acestui an, a declarat luni pentru HotNews.ro, Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor. Conform informatiilor arbitrului telecom, raspunsurile operatorilor sunt asteptate pana miercuri, 8 iunie.

"ANCOM a realizat un chestionar pe care l-a pus saptamana trecuta la dispozitia operatorilor cu intrebari privind oportunitatea acestei licente (n.r WiMAX) si, de asemenea, cu masurile care considera acestia ca se pot lua din punct de vedere financiar si investitional. Dupa analiza acestui chestionar se va lua o decizie. La sfarsitul lunii iunie vom avea un raspuns daca procedura de acordare a licentelor WiMAX va continua in conditiile date sau schimbate, ori daca ne vom indrepta spre o alta frecventa care nu este atat de restrictiva din punct de vedere tehnologic", a declarat pentru HotNews.ro Marius Fecioru.

Contactati de HotNews.ro, oficialii ANCOM au precizat ca termenul pana la primirea raspunsurilor este pana pe data de 8 iunie 2009, in urma acestora urmand a se face un set de propuneri catre Ministerul Comunicatiilor (MCSI), urmand apoi a se lua o decizie in acest sens.

Reluarea procedurii de acordare a doua licente WiMAX, prin care se urmareste furnizarea de servicii de internet in banda larga in regiunile sarace si izolate din Romania, necesita o modificare a actului normativ de aprobare a licitatiei in cauza, dupa ce procedura a esuat in luna februarie a acestui an, operatorii de telecomunicatii acuzand in special nivelul prea mare al taxei de licenta (7,5 milioane euro).