RCS&RDS va lansa servicii de roaming disponibile in toate tarile la sfarsitul acestei luni sau luna viitoare, si servicii de internet mobil pana la sfarsitul acestui an, a anuntat joi Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al companiei. RCS&RDS a castigat in anul 2005 o licenta 3G prin care poate furniza servicii de internet mobil, insa pana acum nu a oferit decat servicii de telefonie mobila, nefiind obligata prin conditiile de licenta.

Valentin Popoviciu nu a dorit sa ofere momentan mai muilte detalii despre noile servicii. Oficialul a anuntat insa ca in prezent RCS&RDS are circa 1,3 milioane clienti 3G in Romania la serviciile de telefonie mobila Digi Mobil. Serviciile 3G sunt disponibile in 200 de orase din Romania, acoperind 4000 km de drumuri nationale.

Operatorul are in prezzent circa 1,1 milioane de clienti la serviciile de televiziune digitala prin satelit, aproximativ 1,4 milioane de utilizatori la serviciile de televiziune prin cablu, peste 950.000 de abonati ai serviciilor de internet si circa 1,25 milioane utilizatori la serviciile de telefonie fixa.

In 2008, grupul RCS&RDS, cu operatiuni in cinci tari din regiune, a inregistrat o cifra de afaceri de 700 milioane dolari, iar Valentin Popoviciu spune ca afacerile operatorului vor inregistra o crestere si in acest an.