Apple a redus luni la jumatate pretul celui mai ieftin model iPhone 3G la doar 99 dolari, fata de 199 dolari anterior si a lansat un nou model iPhone 3G S, despre care spune ca este cel mai rapid si puternic iPhone de pana acum, informeaza Reuters.Potrivit Apple, iPhone 3G S va avea preturi recomandate de retail de 199 dolari (modelul de 16 GB) si respectiv 299 dolari (modelul de 32 GB) la pachet cu abonamente AT&T si va incepe a fi vandut pe piata americana din 19 iunie si in mai mult de 80 de tari in saptamanile urmatoare.

Litera "S" din coada numelui noului model iPhone vine de la "speed", respectiv viteza. Noul iPhone 3G S este dotat cu noul sistem de operare al iPhone, respectiv iPhone 3.0, care-i permite optiunile de cut, copy si paste atat intre aplicatii, cat si pentru poze si continutul de pe internet, promite viteze de doua ori mai mari decat iPhone 3G pentru lansarea oricarei aplicatii, are camera foto de 3Mps, camera video incorporata, Voice Control, functie care permite accesarea vocala a agendei si o baterie mai puternica.

O comparatie detaliata intre iPhone 3G S si iPhone 3G aici.

Apple a mai anuntat ca incepand cu 8 iunie, modelul anterior, iPhone 3G (varianta de 8 GB) va fi disponibil pe piata americana incepand cu pretul de 99 dolari, fata de 199 dolari in prezent. Analistii firmei de servicii financiare globale Morgan Stanley estimeaza ca reducerea pretului la iPhone 3G va dubla vanzarile Apple. Analisti citati de Reuters mai remarca faptul ca Apple a redus pretul iPhone 3G la 99 dolari in conditiile in care telefonul Pre al Palm, vazut drept cel mai mare rival al iPhone, are un pret minim de 199 dolari.

UPDATE: La acelasi eveniment, Apple a innoit si gama laptop-urilor MacBook si MacBook Pro. Preturile sunt cu cateva sute de dolari ma mici, bateria tine la unele modele cu 40% mai mult, spatiul de stocare este mai mare, iar gama este cea mai ecologica din istoria companiei.

Spre exemplu MacBook Pro cu ecran de 13 inchi, 8 GB RAM, spatiu de stocare de 500 GB costa 1.199 dolari, cu 300 dolari mai putin decat la generatia precedenta. La toate versiunile de MacBook Pro bateria tine pana la sapte ore, fata de cinci ore anterior, iar la varianta cu ecran de 17 inchi bateria poate tine opt ore. Acest model costa 2.499 dolari, dispune de procesor Intel Core 2, 2.8 GHz si hard disk de 500 GB.

Compania a innoit si laptop-urile ultra-subtiri MacBook Air, la care preturile pornesc de la 1.499 dolari pentru versiunea cu procesor de 1.86-GHz si hard de 120 GB si ajung la 1.799 dolari pentru versiunea cu procesor de 2.13-GHz si stocare SSD, 128 GB.

Prezentarea iPhone 3G S: