Vodafone a lansat miercuri un pachet de servicii de comunicare cu familia sau prietenii din strainatate, care cuprinde printre altele un serviciu de reincarcare internationala a cartelei telefonice si un serviciu gratuit de transfer de bani din strainatate (anterior era gresit spus ca serviciul ofera transfer gratuit de bani), in urma unui parteneriat stabilit intre operator si Western Union. Operatorul a lansat de asemenea o optiune, la un tarif lunar de 1,5 euro (fara TVA), care permite apeluri din tara catre orice retea Vodafone, retea partenera si toate retelele fixe din Europa, la tarife speciale.

Mai precis, optiunea permite apeluri taxate cu 0,17 euro/min pentru abonati si la un tarif de 0,18 euro/min, in cazul utilizatorilor de cartela ai operatorului.

Pachetul de servicii numit Vodafone Peste Hotare permite utilizatorilor de cartela sa trimita lunar doua notificari gratuite oricarui numar international cu care doresc sa comunice, in situatia cand raman fara credit.

Un alt serviciu din acest pachet permite reincarcarea cartelei telefonice cu orice valoare cuprinsa intre 5 si 50 de euro, precum si 100 de euro, din partea familiei sau a prietenilor aflati peste hotare. Serviciul este disponibil prin ezetop, partenerul Vodafone pentru reincarcare internationala, in Spania si Italia in locatiile care au afisat „Aici incarcare directa pentru Cartela Vodafone din Romania”, in SUA in toate locatiile marcate cu Payspot, Blackstone sau Call Direk, precum si in restul lumii, online, la adresa www.ezetop.com.

In acelasi timp, atat abonatii cat si utilizatorii prepaid pot solicita familiei sau prietenilor aflati in strainatate, prin intermediul unui serviciu gratuit al Vodafone, transfer de bani prin Western Union, la fiecare transfer utilizatorii operatorului primind un bonus in minute sau sms-uri internationale. De asemenea, pachetul ofera posibilitatea unor alerte gratuite cu ofertele operatorului aerian Blue Air, in conditiile in care utilizatorii aleg aceasta optiune.

Vodafone Romania a inregistrat un profit operational inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare de 527 milioane euro in anul fiscal 2008/2009, incheiat in luna martie din acest an, in scadere cu 3,5% fata de anul fiscal anterior. La sfarsitul lunii martie din acest an, Vodafone avea in Romania peste 9,58 milioane clienti (n.r numar de SIM-uri active), in crestere cu 7,5% fata de anul fiscal anterior, insa fata de sfarsitul lui 2008 numarul clientilor a scazut cu 0,63%.