Intel va anunta marti faptul ca va incepe sa furnizeze chip-uri pentru telefoane mobile Nokia, in ceea ce va fi cea mai importanta expansiune a companiei americane in segmentul telefoanelor mobile, scrie Bloomberg, citand surse din piata. Intel anuntase ca marti va avea loc o conferinta de presa extrem de importanta cu un anunt legat de mobilitate, insa nu a confirmat cele scrise de Bloomberg.

Intel are circa 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri, insa vrea sa patrunda si pe segmentul telefoanelor mobile, mai ales ca are gama procesoarelor Atom, gandite pentru dispozitive portabile care pot accesa internetul.

Analisti citati de Bloomberg spun ca si daca Intel va echipa doar o mica parte din telefoanele Nokia, tot e o afacere importanta, dat fiind ca firma finlandeza e cel mai mare producator mondial de telefoane mobile.

Intel isi bazeaza in proportie de 90% veniturile pe PC-uri, dar pana acum nu a profitat de oportunitatile pietei telefoniei mobile in care s-au vandut 1,21 miliarde de terminale anul trecut.

Directorul financiar al Intel, Stacy Smith declara in februarie ca Intel trebuie sa bata palma cu unul din primii cinci producatori de telefoane mobile pentru a putea cladi o afacere substantiala in domeniu.

Intel a anuntat luni ca in aceasta seara (ora Romaniei) va face o conferinta in care va anunta ceva important legat de diviza de dispozitive portabile Ultra Mobility Group. La conferinta va participa vicepresedintele diviziei, Anand Chandrasekher.