iPhone 3GS se va lansa in Romania pe 31 iulie, operatorul primind pana acum peste 1000 de precomenzi pentru aceste telefon, a anuntat joi Thierry Millet, directorul executiv al Orange Romania. Nu au fost date detalii despre pret. Olaf Swantee, senior vice-president Orange Europe, Egypt & Personal a anuntat ca numarul angajatilor Orange Romania va creste in perioada urmatoare pana la circa 3000 de angajati, in cadrul companiei urmand a fi infiintat un departament care va gestiona platforme IT care vor deservi alte filiale ale France Telecom.

"Piata din Romania este foarte importanta pentru Orange. In cei 11 ani de cand activam pe aceasta piata am investit 1,6 miliarde euro in retea si servicii si in perioada urmatoare vom creste baza de angajati de la circa 2700 pana la 3000 de angajati. Noii angajati vor gestiona servicii IT pentru filialele France Telecom din alte tari", a declarat joi Olaf Swantee, senior vice-president Orange Europe, Egypt & Personal, la prezentarea oficiala a noului director executiv al Orange Romania, Thierry Millet.

Oficialii Orange Romania au explicat ca este vorba despre crearea unui "departament in cadrul companiei care se va ocupa de gestionarea unor platforme tehnice operationale care gazduiesc servicii de acces la internet, mesagerie instant, continut mobil si aplicatii de internet pe care le folosesc mai multe filiale ale France Telecom din lume".

Orange, cel mai mare partener Apple in functie de numarul de tari in care este vandut iPhone

Olaf Swantee a tinut sa precizeze ca Orange este in prezent cel mai mare partener al Apple in functie de numarul de tari in care este furnizat telefonul iPhone, respectiv 25 de tari. Pe piata din Romania, pentru iPhone 3G S, considerat de Apple cel mai puternic si rapid model de pana acum, au inceput pre-comenzile de pe 3 iulie.

iPhone 3G S a fost lansat pe piata in 19 iunie, in mai multe tari din Europa si in Statele Unite ale Americii. Pe piata americana, telefonul se vinde la 199 dolari in varianta de 16 GB si la 299 dolari pentru versiunea de 32 GB impreuna cu abonament pe doi ani la operatorul AT&T.