Etisalat, compania de telecomunicatii din Emiratele Arabe Unite, le-a propus clientilor care folosesc sistemul BlackBerry un program care permite interceptarea schimburilor de e-mailuri si de sms-uri. Motivul implementarii aplicatiei: imbunatatirea serviciului, spune compania, potrivit AFP.

Presa din Dubai a scris miercuri pe marginea acestui subiect, citand un comunicat al producatorului acestor telefoane, Research in Motion (RIM), cu sediul in Canada. RIM a protestat astfel fata de initiativa Etisalat privind introducerea aplicatiei de supraveghere, care-i permite companiei din Emirate sa aiba acces la informatiile continute in telefoanele BlackBerry si sa intercepteze comunicatiile utilizatorilor.

Potrivit cotidienelor Khaleej Times si Gulf News, Etisalat le-a propus tuturor celor 145.000 de abonati ai sai ce folosesc BlackBerry sa introduca acest program, sub explicatia ca va dezvolta performanetele aparatelor.

RIM a anuntat, insa, ca programul nu a fost conceput de specialistii sai, ci de o companie numita SS8, cu sediul in California. Clientii care au instalat deja aplicatia se plang ca bateria telefonului se epuizeaza intr-un timp tot mai scurt. Etisalat nu a raspuns inca anuntului facut de RIM, dar o replica este asteptata dupa o intalnire care are loc miercuri cu reprezentantii producatorului canadian, scrie AFP.