Zapp va lansa in luna august prima retea 3G+ din Romania, care va acoperi initial orasul Bucuresti, utilizatorii putand avea acces la viteze de transfer la serviciile de internet mobil de pana la 21, 6 Mbps la descarcare si 5,8 Mbps la incarcare, a anuntat miercuri operatorul. Imbunatatirea tehnologica a retelei se suprapune cu faza a doua de derulare a actualei retele, in urma careia aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsa de la 23 de orase, in prezent, la 63 de orase.

Lansarea serviciilor de internet mobil la viteze de pana la 21, 6 Mbps la descarcare se datoreaza colaborarii stranse cu chinezii de la ZTE si prin actualizarea retelei UMTS cu mai noua tehnologie HSPA+.

“Inca din momentul lansarii, Zapp a detinut pozitia de lider, setand directii si impunand standarde, pe piata de date mobile. Astfel, Zapp a influentat continuu segmentul de date mobile, lansand produse si servicii inovatoare, fiind primul operator care a lansat conexiuni de date mobile de mare viteza, pana la 2.4 Mpbs, la nivel national. Acum, suntem din nou primii care lanseaza o retea HSPA+, confirmand astfel pozitia noastra de lider WISP din Romania”, a declarat Chris Bataillard, CEO Zapp.

Oficialii Zapp nu au oferit detalii legate de oferta comerciala aferenta noilor viteze de transfer de date disponibile prin noua tehnologie si nici despre urmatoarele orase in care reteua va permite aceste viteze de transfer de date.

Pe langa lansarea retelei HSPA+ si derularea celei de-a doua faze a retelei UMTS, Zapp a anuntat extinderea cu inca 25% a ariei de acoperire a serviciilor de date de mare viteza, pana la 2.4 Mbps, oferite prin tehnologia EV DO.

Zapp mai sustine ca "ulterior acestei dezvoltari, va acoperi peste 80% din populatia Romaniei, aproape dublu decat aria de acoperire pentru servicii mobile de date de mare viteza oferite de alti furnizori din piata".

Grupul Cosmote a semnat la sfarsitul lunii iunie a acestui an acordul de achizitie al Telemobil (Zapp), urmand sa plateasca circa 61 milioane euro pentru actiunile Zapp si aproximativ 146 milioane euro pentru obligatiile si datoriile acestui operator. Consiliul Concurentei analizeaza in prezent implicatiile concurentiale legate de aceasta tranzactie.