Posta Romana a inregistrat in primele cinci luni din acest an afaceri de peste 595,4 milioane lei, in crestere cu circa 3% fata de perioada similara a anului trecut, dar directorul general al companiei, Marius Vatavu, a avertizat vineri ca exista riscul unei probleme cu lichiditatile in a doua jumatate a lunii septembrie din acest an. Compania are in vedere un set de masuri a caror principal scop este asigurarea platii salariilor angajatilor.

"Ponderea semnificativa a fondului de salarii in cheltuielile companiei face necesara o incasare foarte buna luna de luna. Lipsa de cash care se manifesta atat la partenerii de stat, cat si la cei privati, ar putea crea o problema pe partea de lichiditati in Posta Romana, cel mai probabil de la jumatatea lunii septembrie a.c. In acest sens, conducerea CNPR are in vedere, inca de pe acum, un set de masuri pentru depasirea acestei situatii. Aplicarea acestor masuri are ca principal scop asigurarea platii salariilor angajatilor Postei Romane", a declarat Marius Vatavu, directorul general al Postei Romane.

In primele cinci luni ale acestui an, Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a inregistrat o cifra de afaceri de peste 595,4 milioane lei, in crestere cu 2,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile totale ale CNPR au depasit 623,2 milioane lei, cu peste 24,9 milioane lei mai mult decat in primele cinci luni din 2008.

Conform datelor CNPR, la sfarsitul primului semestru al anului 2009, numarul mediu de angajati era de 35.607 aproape la acelasi nivel ca in perioada similara a anului trecut, cand numarul mediu de angajati era de 35.801 persoane.