Profitul net al Samsung Electronics, al doilea mare operator de telefoane mobile din lume, a crescut la cel mai inalt nivel din ultmii doi ani in trimestrul doi din acest an, respectiv 2,25 trilioane woni (1,8 miliarde dolari), pe fondul vanzarilor puternice de televizoare si telefoane mobile, potrivit Bloomberg. Profitul net a crescut cu 5,2%, desi analistii intervievati de Bloomberg estimau, in medie, ca Samsung sa raporteze o scadere cu 24% a profitului.

Samsung Electronics pastreaza insa o atitudine rezervata in ceea ce priveste perspectiva rezultatelor financiare din a doua jumatate a acestui an, in conditiile in care moneda locala s-ar putea aprecia, iar competitia s-ar putea accentua.

Pe segmentul telefoniei mobile, Samsung a inregistrat o crestere cu 12% a profitului operational pana la un trilion woni, in conditiile in care vanzarile de telefoane mobile au crescut cu 14% oana la 52,3 milioane de unitati.

Tot in aceasta saptamana, LG Electronics, al treilea mare producator de telefoane mobile din lume, a raportat un profit record in trimestrul doi din acest an, pe fondul vanzarilor de telefoane mobile si de ecrane cu cristale lichide. LG a vandut un nivel record de telefoane mobile, respectiv 29,8 milioane terminale, in crestere fata de cele 22,6 milioane unitati vandute in perioada ianuarie-martie din acest an.