Telefonul iPhone 3GS, considerat de Apple cel mai puternic si rapid iPhone de pana acum, va avea in Romania preturi incepand de la 199 euro impreuna cu un abonament lunar de 59 euro pe doi ani sau 549 euro, fara abonament (preturile sunt pentru varianta cea mai mica de 16 GB si includ TVA), a anuntat marti Orange Romania, unicul distribuitor autorizat iPhone pe piata romaneasca.

Cei care vor sa cumpere primii noul telefon o pot face exclusiv online, pe siteul operatorului, incepand de miercuri, 29 iulie, stocul cuprinzand 100 astfel de terminale. Lansarea pentru marele public va fi pe 31 iulie, cand telefonul va putea fi achizitionat din Orange shop-uri si magazine selectate ale partenerilor Euro GSM, Fonomat si Say.

Noul iPhone 3G S, fara un eveniment de lansare. Pretul la liber al iPhone 3G a fost redus la 449 euro

Oficialii Orange Romania au declarat pentru HotNews.ro ca "lansarea noului terminal iPhone 3GS nu va avea parte de organizarea unui eveniment special in acest sens. Pentru fanii iPhone magazinul Orange Concept Store (de pa Calea Victoriei) se va deschide insa la ora 00.00 pe 31 iulie".

iPhone 3GS va fi disponibil in Romania in mai multe variante de culoare si capacitate a memoriei integrate: negru, pentru modelul cu memorie de 16 GB, alb si negru, pentru modelul cu memorie de 32 GB.

Telefonul este disponibil impreuna cu trei abonamente de 19 euro, 39 euro si respectiv 59 euro (inclusiv TVA), pretul acestuia variind in functie de tipul de abonament, perioada contractuala si modelul ales, intre 199 euro si 519 euro. Detalii ale ofertei aici.

Reprezentantii Orange Romania au declarat pentru HotNews.ro ca pretul standard al iPhone 3GS, respectiv fara abonament, este de 549 euro (varianta de 16GB) si 649 euro (varianta de 32 GB). De asemenea, Orange a redus pretul la liber al modelului anterior iPhone 3G (varianta cu memorie de 8 GB) de la 519 euro la 449 euro (inclusiv TVA).

Peste 5.000 de precomenzi pana in prezent

Telefonul iPhone 3GS, considerat a fi de aproape de doua ori mai rapid decat varianta anterioara 3G, dispunand de conectivitate HSDPA la viteze de pana la 7,2 Mbps, a putut fi precomandat in Romania incepand de pe data de 3 iulie, pana in prezent fiind primite peste 5.000 de precomenzi.

"De cand a inceput perioada in care se puteau efectua precomenzi si pana in prezent am primit peste 5.000 de precomenzi pentru iPhone 3GS. Incepand de maine se vor lua comenzile ferme", au precizat pentru HotNews.ro, oficialii Orange Romania.

Operatorul a mai anuntat ca telefonul va putea fi folosit la capacitate maxima in reteaua broadband din tara. Orange sustine ca in 2009 a continuat investitiile in extinderea retelei de date HSDPA si ca in prezent asigura capacitati de transfer de pana la 7.2 Mbps in 35 de localitati din intreaga tara, de pana la 3,6 Mbps in peste 700 de localitati si la viteze EDGE de pana la 220 kbps la nivel national.

iPhone 3G S a fost lansat pe piata in 19 iunie, in mai multe tari din Europa si in Statele Unite ale Americii. Pe piata americana, telefonul se vinde la 199 dolari in varianta de 16 GB si la 299 dolari pentru versiunea de 32 GB impreuna cu abonament pe doi ani la operatorul AT&T.