Orange Romania avea 10,354 milioane utilizatori (n.r. numar SIM-uri active) la jumatatea acestui an, in crestere cu 2,6% fata de prima jumatate a anului trecut si cu 236.000 clienti fata de trimestrul anterior, fara insa sa atinga nivelul de clienti de la sfarsitul lui 2008, cand operatorul avea 10,355 milioane utilizatori. Grupul France Telecom noteaza joi in prezentarea rezultatelor financiare ca din cauza deteriorarii conditiilor economice veniturile Orange in Romania au continuat sa scada si in trimestrul doi din acest an.

La data de 30 iunie a acestui an, din numarul total al clientilor Orange, peste 2,2 milioane utilizau si serviciile de date mobile in banda larga, in crestere cu 97% fata de perioada similara a anului 2008.

In prima jumatate din acest an, veniturile Orange in Romania au depasit 531 milioane euro, in scadere cu 15,4% fata de perioada similara a anului trecut. In trimestrul doi din 2009, veniturile operatorul au ajuns la 267 milioane euro, in scadere cu 16,7% fata de acelasi trimestru din 2008. France Telecom noteaza ca deteriorarea conditiilor economice a facut ca veniturile Orange in Romania sa scada si in trimestrul doi, dupa ce in primul trimestru acestea scazusera cu 14,1%.

“Suntem multumiti de evolutia numarului de clienti in trimestrul al doilea si de veniturile a caror rata de scadere trimestriala s-a stabilizat. Veniturile Orange Romania au crescut in T2 fata de T1 in ciuda unui climat economic inca incert. Suntem decisi sa mentinem aceasta tendinta si sa atragem noi clienti si in urmatoarele trimestre, concentrandu-ne, in acelasi timp, mai mult ca niciodata, pe asteptarile clientilor si pe gradul de satisfactie a acestora”, a declarat Thierry Millet, CEO Orange Romania.

In primul trimestru din acest an, veniturile Orange in Romania au depasit 264 milioane euro.

Spre comparatie, numarul clientilor Vodafone Romania a continuat sa scada si in trimestrul doi din acest an, pana la 9,53 milioane utilizatori, cu 0,6% mai putin fata de trimestrul anterior din acest an, dar cu 5,2% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile din servicii au scazut cu 17,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cosmote, al treilea mare operator de telefonie mobila din Romania, nu si-a prezentat inca rezultatele aferente trimestrului doi din acest an, insa in primul trimestru din 2009 acesta a ajuns la 6,1 milioane utilizatori, dar numarul noilor utilizatori castigati a scazut cu circa 66% fata de perioada similara a anului trecut.