Arbitrul telecom nu vede o problema in castigarea de un singur operator a ambelor licente de furnizare a 14 posturi TV in format digital in 2009

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 4 august 2009, 15:23 Economie | Telecom

Arbitrul telecom (ANCOM) nu considera ca este important daca primele doua multiplexuri digitale, prin care 14 posturi TV ar putea fi receptionate gratuit in 2009, vor fi castigate de catre un singur operator, ci ca acesta sa nu abuzeze de pozitia dominanta. "Daca pretul la care vinde serviciul de radiodifuzare a programelor este bazat pe costuri nu cred ca este important daca este un operator sau doi de multiplexuri, ci ca prin ceea ce se face sa nu se foloseasca pozitia dominanta, si acesta este rolul autoritatilor de reglementare de a preveni o astfel de situatie", a declarat marti Catalin Marinescu, presedintele autoritatii.

"Sunt multe tari cum este Olanda, in care este un singur operator, reglementat si nu e nici o problema", a mai precizat Catalin Marinescu.

Multiplexul este un flux standardizat de date utilizat pentru difuzarea serviciilor de programe de radiodifuziune si televiziune in sistem digital terestru, incluzand si servicii multimedia suplimentare.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a hotarat luna trecuta sa avizeze cu un amendament proiectul de act normativ de aprobare a strategiei de trecere la televiziunea digitala in urma careia 14 posturi TV in format digital ar urma sa fie receptionate gratuit in acest an in Romania.

CNA a cerut modificarea strategiei de trecere la televiziunea digitala astfel incat primele doua multiplexuri sa fie acordate prin doua proceduri de selectie comparativa, distincte si organizate paralel. Gelu Trandafir, membru CNA, a avertizat cu aceasta ocazie ca "este esential ca aceasta strategie sa ofere de la bun inceput posibilitatea unei competitii" si ca noua varinata a strategiei nu mai prezenta procedura de acordare a licentelor. Trandafir a amintit ca, intr-o dezbatere pe acesta tema organizata de CNA in luna februarie din acest an, "erau foarte multi radiodifuzori care se temeau ca primele doua vor ajunge la Radiocom. Si atunci, se convenise ideea de selectie comparativa prin doua proceduri desfasurate paralel".

Potrivit proiectului de Hotarare de Guvern de aprobare a strategiei de trecere la televiziunea digitala, primele doua multiplexuri digitale prin care 14 posturi TV digitale vor putea fi receptionate gratuit vor fi acordate pana la 31 decembrie 2009, iar restul de patru multiplexuri digitale vor fi atribuite pana cel tarziu la data de 1 iulie 2010.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1239 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  ghicitoare (Marţi, 4 august 2009, 21:58)

  mama eba [anonim]

  Palarie intr-un picior
  Multiplexuri intr-un operator
  Ghici Radiocom cine-i ?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version