Telemobil Zapp estimeaza ca in sase - opt saptamani Consiliul Concurentei va da unda verde tranzactiei prin care Cosmote cumpara Zapp pentru mai bine de 200 milioane euro, a spus pentru Hotnews.ro, Chris Bataillard, CEO Zapp. Compania a lansat miercuri reteaua HSPA+ care ofera utilizatorilor viteze de tansfer la descarcare de pana la 21,6 Mbps, superioare fata de cele existente acum pe piata.

Bataillard spune ca autoritatile din domeniul concurentei analizeaza in prezent documentele furnizate de cele doua companii, pentru a vedea daca afacerea nu incarca legile in vigoare. El considera ca nu vor exista probleme, deoarece Zapp si Cosmote au o cota cumulata de circa 20% pe piata telefoniei mobile.

Seful Zapp a spus ca in prezent Cosmote nu se implica in deciziile din interiorul companiei. Intrebat daca brand-ul Zapp va disparea dupa ce grecii preiau controlul, Chris Bataillard a spus ca nu tine de el decizia.

Grupul Cosmote a semnat la sfarsitul lunii iunie a acestui an acordul de achizitie al Telemobil (Zapp), urmand sa plateasca circa 61 milioane euro pentru actiunile Zapp si aproximativ 146 milioane euro pentru obligatiile si datoriile acestui operator.

Zapp a lansat oficial miercuri prima retea 3G+ din Romania, care acopera initial orasul Bucuresti, utilizatorii putand avea acces la viteze de transfer la serviciile de internet mobil de pana la 21,6 Mbps la descarcare si 5,8 Mbps la incarcare. Oficialii Zapp au admis ca viteza de 21,6 Mbps e pur "teoretica", iar cea reala va fi mai mica, insa spun ca serviciul este cu mult peste ce exista pe piata ca viteza a internetului mobil.

In plus, Zapp continua extinderea retelei 3G care acoperea 23 de orase la inceputul verii, acum acopera cam 40, iar in octombrie va deservi 63 de orase.