Vodafone si-a lansat miercuri oferta de internet mobil ce promite viteze de transfer a datelor trei ori mai mari decat pana in prezent in retelele 3G, de pana la 21,6 Mbps pentru descarcare si 5,7 Mbps pentru incarcare, respectiv un abonament de 27 euro/luna (fara TVA), cu trafic initial lunar de 16 GB. Noile viteze de date mobile sunt posibile pentru inceput doar in anumite zone de afaceri si rezidentiale din Bucuresti. Vodafone o ia astfel inaintea Zapp, operator asteptat sa lanseze servicii similare in perioada urmatoare.

Modemul compatibil pentru noul abonament al Vodafone costa 19 euro (cu TVA) pentru contractele incheiate pe o perioada de doi ani si 69 euro (cu TVA) pentru contractele pe un an. Traficul de date care depaseste 16 GB nu va fi taxat suplimentar, insa viteza corespunzatoare acestuia va fi de pana la 128 kbps download si 64 kbps upload. Noul abonament de Internet mobil si modemul de date compatibil vor fi diponibile initial in toate magazinele Vodafone din Bucuresti.

Conform informatiilor operatorului, reteaua proprie HSPA+ acopera in prezent cele mai importante centre de business, zone rezidentiale, precum si mai multe spatii exterioare din Bucuresti. Printre zonele acoperite de noua retea se numara centre de afaceri precum Bucharest Business Park, Romexpo, Camera de Comert, zone rezidentiale precum Pipera, Pajura, Straulesti, hoteluri printre care Marriott, Parc, Howard Johnson, Lido, Ambasador, Intercontinental, Majestic, si zone publice ca Piata Romana, Bulevardul Magheru, Piata Universitatii, Bulevardul Libertatii, Baneasa si Piata Unirii.

Zapp asteptat sa lanseze internet mobil la viteze similare in perioada urmatoare

Prin anuntul de astazi, Vodafone o ia inaintea Zapp, operator care si-a lansat la inceputul acestei luni reteaua HSPA+ ce permite viteze de transfer de pana la 3 ori mai mari decat cele oferite in prezent de reteaua 3G (7.2 Mbps) de pana la 21.6 Mbps la descarcare, si viteze de incarcare de 15 ori mai mari de la 384 kbps la 5.8 Mbps.

Lansarea serviciilor comerciale de la Zapp in aceasta directie sunt asteptate in perioada urmatoare, in prima faza urmand a fi oferite tot numai in Bucuresti.