France Telecom, grup care se confrunta cu o furtuna politica in Franta pe fondul unui lant de sinucideri in randul angajatilor, a anuntat luni ca a numit pe Stephane Richard in locul lui Louis-Piere Wenes, ca director executiv adjunct al grupului, informeaza Reuters. De la inceputul anului trecut si pana in prezent au avut loc 24 de sinucideri si alte 13 tentative de sinucidere in randul angajatilor, sindicalistii dand vina pe climatul de stres produs de restructurari si conditiile proaste de munca.

"Louis-Piere Wenes, actualul CEO adjunct, responsabil de operatiunile din Franta, i-a cerut lui Didier Lombard, presedinte si CEO al France Telecom, sa-l elibereze din responsabilitatile sale", se arata in comunicatul France Telecom.

Saptamana trecuta, conducerea France Telecom, grup in care cel mai mare actionar este statul francez cu 27% din actiuni, a prezentat catre ministrul francez al economiei, Christine Lagarde , planul de actiuni prin care compania incearca sa rezolve problema sinuciderilor in randul angajatilor.

Masurile asumate si prezentate joi sindicatelor includ inclusiv decizia de a stopa numarul reducerilor de personal, in timp ce reprezentantii partidului Socialist din Franta, formatiune aflata in opozitie, au cerut demisia sefului France Telecom, Didier Lombard, dupa ce saptamana trecuta, un alt angajat in varsta de 51 de ani al France Telecom s-a sinucis.