Grupul franco-american de telecomunicatii Alcatel-Luncent va renunta la o sesime din forta de munca din Europa in acest an si in cel urmator, in urma restructurarilor din companie, iar 564 angajati sunt din Romania, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Secretarul Comitetului European pentru Informatie si Dialog al Alcatel-Lucent, Philippe Saint-Aubin, a anuntat ca programul de restructurari vizeaza eliminarea sau externalizarea a peste 4.500 de locuri de munca din Europa, in acest an si in 2010, din totalul de 26.000.

Philippe Saint-Aubin a declarat, citat de AFP, ca cele mai afectate zone in care Alcatel-Lucent va face disponibilizari sunt Franta (1.374 angajati), Germania (773) si Romania (564 angajati). Mediafax noteaza ca in Romania, 458 de locuri de munca vor fi externalizate.

Alcatel-Lucent a lansat mai multe programe de restructurare incepand cu 2006, anul in care grupul francez Alcatel a fuzionat cu cel american Lucent Technologies. Ultima serie de disponibilizari, din decembrie 2008, a afectat 1.000 de locuri de munca.

In Romania, grupul este prezent din 1991 si avea, la jumatatea anului, circa 1.600 de angajati, mare parte dintre ei la Timisoara, unde Alcatel-Lucent detine un centru de dezvoltare si cercetare.