Pentru a-si reduce costurile si a-si eficientiza activitatile, compania producatoare de echipamente telecom Alcatel-Lucent va renunta la cateva sute de angajati in tara, insa concernul franco-american sustine ca acestia vor fi relocati, urmand sa lucreze la companii cu care Alcatel-Lucent face parteneriate, au spus reprezentantii concernului la un eveniment unde au fost prezentate diverse tehnologii de monitorizare si conectare la distanta cu o serie de aplicatii conexe.

"Nu e vorba propriu-zis de externalizare, ci e vorba de o strategie de a gasi parteneri cu care sa punem in comun anumite activitati, astfel incat sa devenim mai eficienti si sa oferim servicii mai bune (...) e practic o evolutie naturala", a spus directorul de marketing pentru Europa de Sud-est la Alcatel - Lucent, Iulian Costea. El a adaugat ca primul parteneriat e cel semnat cu HP pe 10 ani, iar in cadrul intelegerii, 20 de angajati ai companiei din Romania vor lucra la HP.

Agentiile internationale de presa au scris acum cateva zile ca Alcatel Lucent va renunta la 4.500 de angajati din cei 26.000 din Europa, o parte urmand sa fie concediati, iar altii sa fie transferati la alte companii, precum in cazul parteneriatului cu HP. Informatiile aratau ca in Romania Alcatel va renunta la 564 de angajati, iar compania spune ca ei nu vor ramane fara loc de munca, ci vor fi transferati catre alte companii partenere.

Pentru a reduce costurile, Alcatel - Lucent e decis in continuare sa gaseasca parteneri cu care sa puna in comun o serie de servicii, pentru a reduce costurile.

Alcatel-Lucent a lansat mai multe programe de restructurare incepand cu 2006, anul in care grupul francez Alcatel a fuzionat cu cel american Lucent Technologies. Ultima serie de disponibilizari, din decembrie 2008, a afectat 1.000 de locuri de munca.

In Romania, grupul este prezent din 1991 si avea, la jumatatea anului, circa 1.600 de angajati, mare parte dintre ei la Timisoara, unde Alcatel-Lucent detine un centru de dezvoltare si cercetare.

In iunie, producatorul de echipamente telecom Alcatel - Lucent va transfera 1.000 de angajati catre HP, cel mai mare producator mondial de PC-uri, ca parte a unui acord comercial semnat pe 10 ani. Cele doua companii vor vinde in comun unele produse, iar Alcatel - Lucent va externaliza o serie de activitati catre HP, in ideea ca ambele companii sa faca economii, punand cat mai multe activitati in comun.

In iulie, Alcatel - Lucent a anuntat ca a trecut pe profit, pentru prima oara din momentul fuziunii.