Decizia Consiliului Concurentei a confirmat faptul ca achizitia Zapp respecta toate reglementarile locale si promoveaza o concurenta sanatoasa pe segmentul mobil si de broadband, a declarat miercuri, Stefanos Theocharopoulos, directorul executiv al Cosmote Romania, ca reactie la avizul pozitiv dat marti achizitiei de catre autoritate. Oficialul spune ca achizitia va permite lansarea de servicii de date, prin tehnologie 3G, fara a da mai multe detalii.

"Cosmote saluta decizia Consiliului Concurentei din Romania, care a confirmat faptul ca achizitia Zapp (Telemobil SA) respecta in totalitate reglementarlie locale si promoveaza o concurenta sanatoasa pe segmentul mobil si de broadband. Cosmote va continua procesul de achizitie, care va intari pozitia si perspectivele de crestere ale Grupului in Romania.

(...) Una dintre prioritatile Cosmote a fost intotdeauna sa ofere clientilor sai produse si servicii de calitate si la cea mai buna valoare pentru investitia facuta de acestia. Prin aceasta achizitie vom putea sa extindem calitatea serviciilor oferite, deoarece vom putea lansa si servicii de date, prin tehnologie 3G", a precizat seful Cosmote, ca reactie la anuntul facut ieri de Consiliul Concurentei care a avizat preluarea Zapp.

Concentrarea licentelor CDMA de catre Romtelecom/Cosmote, cel mai important aspect analizat de Concurenta

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat marti pentru HotNews.ro ca cel mai important aspect analizat in cadrul acestei achizitii a fost concentrarea licentelor CDMA de catre grupul Romtelecom/Cosmote.

"Subiectul la care ne-am uitat cu cea mai mare atentie a fost cel referitor la frecventele din zona de 400 MHz, pentru ca sunt doua mari si late, una apartinand grupului din care face parte Cosmote (n.r. Romtelecom) si una Zapp. Din punct de vedere concurential aceasta a fost cea mai importanta discutie avuta, pentru ca in rest nu am avut dubii privind concurentialitatea fuziunii", a spus pentru HotNews.ro Bogdan Chiritoiu.

Autoritatea a decis in final ca Orange si Vodafone sunt doi operatori substantial mai mari si ca cel putin pentru moment acestia "nu vor fi in mod disproportionat afectati de aceasta fuziune si de faptul ca noua entitate ar detine cele 2 licente".

Consiliul Concurentei a avertizat insa ca subiectul va fi reanalizat in 2012, cand expira termenul de valabilitate a licentei din banda 450 MHz detinuta de Telemobil (operatorul Zapp).

Grupul Cosmote a semnat la sfarsitul lunii iunie a acestui an acordul de achizitie al Telemobil (Zapp), urmand sa plateasca circa 61 milioane euro pentru actiunile Zapp si aproximativ 146 milioane euro pentru obligatiile si datoriile acestui operator.