Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom a raportat in trimestrul al treilea pierderi nete de 182 milioane euro, de peste patru ori mai mari fata de perioada similara din 2008. Vanzarile au scazut cu 9%, iar compania spune ca strategia de reducere a costurilor merge bine.

Raportul financiar arata ca vanzarile grupului s-au situat la nivelul de 3,68 miliarde euro, fata de 4,06 miliarde euro in perioada iulie-septembrie 2008. Europa si America de Nord au contribuit fiecare cu cate o treime la vanzarile totale.

In trimestrul trecut grupul a inregistrat o pierdere neta de 182 milioane euro, fata de 40 milioane euro acum un an. Totusi, conducerea spune ca Alcatel-Lucent trece printr-un amplu proces de transformare si a indeplinit 80% din obiectivul de reducere a cheltuielilor cu 750 milioane euro in ultimul an.

Agentiile internationale de presa au scris acum o saptamana ca Alcatel-Lucent va renunta la 4.500 de angajati din cei 26.000 din Europa, o parte urmand sa fie concediati, iar altii sa fie transferati la alte companii, precum in cazul parteneriatului cu HP. Informatiile aratau ca in Romania Alcatel va renunta la 564 de angajati, iar compania spune ca ei nu vor ramane fara loc de munca, ci vor fi transferati catre alte companii partenere.