Privatizarea Postei Romane nu este oportuna in actualele conditii economice, fiind necesara cresterea valorii de piata a companiei printr-un proces de restructurare accelerat care sa aduca compania inapoi in zona profitabilitatii in 2012, a anuntat marti Ministerul Comunicatiilor. Declaratia oficialilor din minister vine in contextul in care, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a precizat recent ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu asteapta preluarea Postei Romane.

“Strategia de restructurare prevede pastrarea locurilor de munca si chiar cresterea numarului acestora pe anumite segmente in urmatorii 5 ani”, a precizat Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor.

Potrivit acestuia, planul de restructurare al Postei, propus de compania de consultanta Roland Berger si care este deja in intariziere, "trebuie continuat in ritm alert in conditiile in care valoarea de piata a Postei este in acest moment la un nivel foarte scazut". Urgentarea masurilor este impusa si de faptul ca din 2014 Posta va pierde monopolul pe piata serviciilor postale ceea ce este posibil sa afecteze intr-o masura si mai mare rezultatele financiare ale companiei.

"Ministerul Comunicatiilor a hotarat, impreuna cu Consiliul de Administratie al Postei, continuarea in forta a programului companiei de consultanta Roland Berger, care prevede ca in viitorii patru ani Posta sa inregistreze profit. Se va extinde activitatea companiei si, mai ales, se vor scadea costurile. Sunt prevazute, printre altele, masuri precum infiintarea unei institutii financiare nebancare, a unei societati de asigurari, a unei societati de transport valori, a unei poste hibride, a unei societati de curierat expres si rapid dar si a unei entitati pentru administrarea patrimoniului", se arata in comunicatul ministerului.

Ministerul Comunicatiilor mai sustine ca masurile de restructurare vor aduce compania inapoi in zona profitabilitatii in 2012.

Declaratia MCSI vine in contextul in care luna trecuta, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu asteapta preluarea Postei Romane, inca de la inceperea mandatului sau.