Veniturile Romtelecom au scazut cu 7,2% dupa primele noua luni din acest an, pana la peste 609,4 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, iar in trimestrul trei din acest an compania a revenit pe profit operational de 8 milioane euro, dupa de in trimestrul doi din acest an raportase pierdere, arata datele grupului elen OTE. Seful Romtelecom, Yorgos Ioannidis, sustine ca reducerea veniturilor este in linie cu tinta de avea o scadere a veniturilor companiei situata sub rata de scadere a PIB-ului Romaniei la sfarsitul acestui an.

"Luand in considerare conditiile de piata dure in care opereaza Romtelecom, devenite si mai dificile din cauza crizei economice, consideram aceste rezultate ca un bun efect al tuturor eforturilor pe care le-am facut pentru a reduce cat mai mult posibil costurile (...). In trimestrul 3 2009, in comparatie cu trimestrul 3 2008, Romtelecom a inregistrat o scadere a veniturilor de putin peste 6%, in linie cu obiectivul nostru din acest an de a avea o scadere a veniturilor companiei datorata situatiei economice situata sub rata de scadere a PIB-ului Romaniei", a declarat Yorgos Ioannidis, Director General Romtelecom.

In trimestrul trei din acest an, Romtelecom a revenit pe profit operational de opt milioane euro, in crestere cu 370,6% fata de acelasi trimestru dni 2008, dupa ce in trimestrul doi din acest an compania raportase o pierdere operationala de 1,5 milioane euro.

Pe segmentul de telefonie fixa, Romtelecom avea peste 2,8 milioane utilizatori (linii fixe) dupa primele noua luni din acest an, in scadere cu 5,6% fata de aceeasi perioada din 2008. Conform datelor Romtelecom, in trimestrul trei din acest an, rata de renuntare la liniile fixe s-a mentinut la 2%, in timp ce numarul clientilor xDSL a depasit 750 000 (in crestere cu 32% fata de trimestrul trei din 2008), iar numarul clientilor de televiziune a ajuns la 831 000 (cu 49% mai multi decat in acelasi trimestru al anului trecut).

Pentru finalul acestui an, seful Romtelecom se asteapta ca "rezultatele financiare in ce priveste profitabilitatea sa fie mai bune decat in 2008". Anul trecut, compania a terminat pe o pierdere operationala neta de 36,2 milioane euro.