Cosmote Romania a revenit pe pierderi operationale de 4,2 milioane euro in trimestrul trei din acest an, dupa ce in trimestrul anterior din acest an reusise sa inregistreze un profit operational de 300.000 euro, arata datele afisate joi de grupul OTE. Operatorul a ajuns la peste 6,5 milioane utilizatori pe piata locala (n.r nr SIM-uri active) cu 25,8% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, atragand inclusiv mai multi noi clienti decat in trimestrul anterior din acest an.

Cosmote Romania a inregistrat in trimestrul trei din acest an o pierdere operationala de 4,2 milioane euro, cu 30% mai mica decat pierderea raportata in acelasi trimestru al anului trecut. In trimestrul doi din acest an, Cosmote reusise sa obtina un profit operational de 300.000 euro fata de o pierdere operationala de 13,5 milioane euro in acelasi trimestru din 2008.

Dupa primele noua luni din acest an, operatorul a inregistrat o pierdere operationala de 9,3 milioane euro, in scadere cu 79,5% fata de aceasi perioada a anului trecut. Veniturile dupa primele noua luni din acest an au ajuns la 310,4 milioane euro, in crestere cu 52,6% fata de aceeasi perioada a anului recut.

La 30 septembrie, operatorul de telefonie mobila a ajuns la peste 6,5 milioane utilizatori in Romania, din care 20% erau abonati. In trimestrul trei compania a castigat circa 269.000 noi utilizatori, mai mult decat in trimestrul doi din acest an cand castigase peste 224.000 noi utilizatori.

La sfarsitul lunii octombrie, Cosmote a finalizat achizitia Telemobil (Zapp) in Romania, dupa ce operatorul a obtinut acordul Consiliului Concurentei. Achizitia ofera companiei posibilitatea de a oferi servicii de broadband mobil gratie licentei 3G detinute de Zapp.